چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۰

از آزادی تا آبادی/ آبادی که معطل ماند

مستند سینمایی «از آزادی تا آبادی»

جوان آنلاین: با توجه به اتفاقات اخیر در شهر خرمشهر و مشکلات بسیار زیادی که در زمینه بحران آب برای مردم غیور این شهر پیش آمد، این نتیجه بر می‌آید که همیشه در حوزه رسانه نمی‌توان به مشکلات و سختی‌های مردم با یک دید بسته نگاه کرد.

با توجه به اتفاقات اخیر در شهر خرمشهر و مشکلات بسیار زیادی که در زمینه بحران آب برای مردم غیور این شهر پیش آمد، این نتیجه بر می‌آید که همیشه در حوزه رسانه نمی‌توان به مشکلات و سختی‌های مردم با یک دید بسته نگاه کرد.


رسالت رسانه این است که حرف دل مردم را به گوش مسئولان برساند، بدون هیچ کم و کاستی تا به این ترتیب باری از مشکلات مردم کم شود. البته رسانه‌ای در این زمینه پیروز است که سرعت داشته باشد و حرکت اول را خودش انجام بدهد تا بتواند تأثیرگذاری خود را اثبات کند.


کم‌کاری و عقب ماندن رسانه‌های داخلی در این امر و نشان ندادن مشکلات خرمشهر علاوه بر اینکه به اعتماد مردم نسبت به رسانه که آن را ارتباطی بین خود و مسئولان می‌داند ضربه جبران‌ناپذیری می‌زند، باعث جولان و ایجاد فرصتی مناسب برای عوامل ضد انقلاب و منافقین و فضایی برای خودنمایی آن‌ها می‌شود تا دایه مهربان‌تر از مادر شوند و به ظاهر هم که شده از مردم حمایت کنند.


همان گروهی که در زمان دفاع مقدس در مقابل همین مردم ایستادند و یا در کش و قوس جنگ و انقلاب اسلامی پشت مردم را خالی کردند و به دشمن پناه بردند. سرپوش گذاشتن و سانسور کردن این مشکلات که در برخی مواقع بسیار اشتباه و بدون علت است باعث می‌شود تا به صورت مقطعی این سختی‌ها حل شود، اما مانند آتش زیر خاکستر همیشه آماده برای شعله‌ورشدن است.


مستند از آزادی تا آبادی به‌رغم این موانع پیش رو توانست تلاش کند تا به مقدار قابل قبولی حرف دل مردم خوزستان به‌خصوص مردم خرمشهر را به گوش مسئولان برساند. در این مستند که کاری از گروه مستند روایت فتح است سعی شده با مراجعه به بطن مردم و جامعه به مشکلات آن‌ها توجه بیشتر شود و راهکارهایی برای خارج شدن از این بحران‌ها را ارائه دهد.


شاید بیننده تا قبل از دیدن این مستند شهر خرمشهر را به این حد ویران و پر از مشکلات ندیده باشد. تصاویری که بیشتر به روستاهای مناطق محروم شبیه است تا یک شهری که در دوران دفاع مقدس جانانه از این مرز و بوم دفاع کرده است. مردمانی که برای دریافت آب قابل آشامیدن باید ساعت‌ها در صف باشند تا مقداری آب نصیبشان شود. دغدغه این مستند کاملاً مشخص و واضح است و آن هم بیان این مشکلات است.


شهری که پر است از مشکلات بهداشتی و درمانی و کمبود امکانات رفاهی و مهم‌تر از همه کمبود شغل کمبودی که باعث شده تا خیلی از مردمان این شهر به شهرهای اطراف برای امرار معاش کوچ کنند.


یکی از راهکارهایی که مردم این شهر در مستند بیان می‌کنند رونق گرفتن دوباره بندر این شهر است تا فرصت‌های شغلی زیادی را برای جوانان این شهر فراهم آورد. در واقع با لایروبی اروندرود می‌توان بخش بزرگی از این مشکلات را که عموماً هم اقتصادی هستند، برطرف کرد. بندری که در زمان فعال بودن خود جزو بزرگ‌ترین و پرترددترین بندرهای خاورمیانه بوده و علاوه بر شهر خرمشهر استان‌های اطراف را هم رونق بخشیده بود، اما حالا فقط چند کشتی به گل نشسته از آن باقی مانده است.


مسیر مستند همانطور که از اسمش پیداست این است که نشان دهد این شهر بعد از آزادی خود در ۳ خرداد ۶۱ و با گذشت بیش از ۳۰ سال از این اتفاق به چه حد به آبادی رسیده است. قطعاً انتظار همه از آبادی برای این شهر که حق مسلم آن‌ها است، خیلی بیشتر از آبادی است که در مستند نشان داده می‌شود. در پایان مستند هم ظرفیت‌های این شهر نشان داده می‌شود که نیاز به حمایت دارند تا شکوفا شوند و مسیر توسعه و پیشرفت را طی کنند تا به دست مردمان خودشان به آبادی مدنظر برسند.


در کل مستند از آزادی تا آبادی مستندی است پر از صداقت و شهامت که به خوبی در انتقال حرف دل مردم به گوش مسئولان موفق بوده است. پخش مستند از آزادی تا آبادی از شبکه سوم سیما هرچند دیر، اما نشان داد که برخلاف تصور عموم جامعه، تلویزیون هیچ ابایی از ورود به این مشکلات و خط قرمزها ندارد که این کار باعث می‌شود نقد همیشه دست خودی بماند. خرمشهر نیاز دارد تا همانند سال ۶۱ که همه کشور برای آزادی آن بسیج شدند، مجدداً دست در دست هم دهند تا به آبادی بعد از آزادی برسد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.